Direktlänk till inlägg 9 mars 2016

Protokoll möte med styrelse och klassrepresentanter 1ó februari 2016

PROTOKOLL MÖTE SAMT KLASSREPRESENTANTER FÖRÄLDRAFÖRENINGEN BLEKE- OCH ÖSTRA SKOLAN, 10 FEBRUARI 2016

Närvarande:

Chatarina Karlsson (klasslärare)

Annika Hellström

Kristina Josbrant

Dzenita Freudenthal

Madeleine Fernlund

Karin Diependaele

Jörgen Clair

Ingela Berven (ordförande)

Anna Edström


1.      Mötets öppnande

Styrelsens ordförande öppnade mötet.


2.      Dagordningens godkännande

Ordföranden informerade om att punkt 3 (Kostenheten) utgår då Marie Balksäter tyvärr tvingats lämna återbud. Dagordningen godkändes med ovan nämnd justering.


3.      Kostenheten Ystad Kommun Marie Balksäter

Utgår.


4.      Godkännande av föregående protokoll

Protokoll från styrelsemöte 13 januari 2015 godkändes.


5.      Information från Kina

  • Det har hållits elevledda utvecklingssamtal på Blekeskolan. Detta är en förändring från tidigare år. Eleverna förbereder själva inför samtalen och bokar in de lärare som man vill tala med. Eleverna själva verkar på det stora hela vara mycket nöjda med upplägget. Lite återkoppling från föräldrar på mötet var att det blev lite kort om tid (15 min/samtal). Kina meddelar att man ska se över detta till nästa läsår.
  • Det finns ca 110 nyanlända barn som kommit till Ystad kommun och som ska beredas plats i olika klasser (i åldrar rör det sig mellan f-klass och åk 8). Kina har ännu inte fått besked om hur många barn som ska börja på Bleke/Östra, men man får räkna med att det kommer nya elever i alla grupper. Det finns förberedande klasser i Sövestad samt på Ängaskolan.
  • Kunskapsskolan kommer att öppna upp åk 4 och 5 till nästa läsår. Kina vet inte om några och i så fall hur många som kommer att flytta från Bleke och börja på Kunskapsskolan. Detta kan naturligtvis komma att påverka Bleke/Östra.
  • Stefan (vaktmästaren) har hittat ett skåp som kommer att sättas upp som ett ”tage” (ta och ge-skåp) på Östra skolan. Anna har ett skåp/en hylla som kan användas på Blekeskolan. Information om detta läggs ut på Vklass.
  • Folkhälsostrategen har varit på besök.

6.      Trygghetsteam

  • Kamratstödjarna har arrangerat ett disco för Blekeskolan.
  • Arbetet med vänskapsträffar fortsätter.

7.      Klassrepresentanterna, vad funkar bra mindre bra i era klasser just nu?

Generellt kan sägas att stämningen verkar vara god i de flesta klasser. Det kan noteras att:

  • åk 3 (vit) har fått extra assistans till några elever,
  • i åk 1 (lila) var det lite stökigt under hösten, klassen har nu fått mer stöd och det har blivit lugnare; och
  • det är lite hög ljudvolym i förskoleklassen, men i övrigt bra. Gunilla är fortfarande sjukskriven. Lärarna i förskoleklassen är mycket duktiga på att bygga grupper.

Ett medskick till klassföräldrarna inför nästa möte är att tala med föräldrarna i klassen för att få input.


8.      Aktiviteter 2016

  • Följande aktiviteter är planerade i föräldraföreningens regi under 2016:
    • Disco: Ett disco kommer att arrangeras fredagen den 11 mars. Mycket har sponsrats från ICA och Emil Malmer (Fastighetsbyrån) sponsrar med avgiften för lokalen. DJ är bokad. Anslag ska sättas upp på skolorna och information gå ut via Vklass (Katarina skickar anslaget till Kina så att det kan läggas ut på Vklass). Jörgen kallar till ett planeringsmöte till.
    • Trafikvettsdag: Dzenita koordinerar med Kina. Datumet bör vara efter de nationella proven.
    • Loppis/sakbytardag: Kommer sannolikt att arrangeras i september.
    • Julpyssel

9.      Övriga frågor

  • Kina riktade ett tack till föräldraföreningen för fikat i samband med öppet hus.
  • Den 5 april är det en föreläsning i Backaskolans matsal angående ”Barn som utmanar och barn som tänker annorlunda”. Arrangeras av Backaskolan och dess föräldraförening. Alla är välkomna efter anmälan. Anmälan läggs ut på bloggen.
  • När det gäller sommarfritids så pågår för närvarande diskussioner om möjligheten att vara ute på Marietorp under en längre period.
  • Det framkom att det är mycket dålig lukt i omklädningsrummen i Bollen. Kina har tidigare påtalat detta för kommunen, men tar upp det igen.
  • Uppkom fråga om det möjligen kan fixas nya fotbollar till klasserna. TeamSportia kan sälja bollar för 150 kr/st. Dzenita kollar om inte det går att ordna fotbollar till en billigare peng.

10.  Mötet avslutas

Mötet avslutades.

__________

Vid protokollet:

Anna Edström

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖRÄLDRAFÖRENINGEN BLEKE- OCH ÖSTRA SKOLAN, 11 JANUARI 2017   Närvarande: Ingela Berven (ordförande) Jörgen Clair Anna Edström   Mötets öppnande  Ordföranden öppnade mötet.   2.      Dagordningens godkänn...

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖRÄLDRAFÖRENINGEN BLEKE- OCH ÖSTRA SKOLAN, 16 NOVEMBER 2016   Närvarande: Ingela Berven (ordförande) Kina Josbrant Karin Diependaele Jörgen Clair Elisabeth Eriksson Dzenita Freudenthal Linda Ståhl Anna Edst...

Möte med klassrepresentanter 161019 Tema Integration Närvarande: Jennie Nyman, Karin Diependale, Linda Ståhl, Jörgen Clair, Lars Björklund, Kina, Maria Thulin, Marie-Louise(lärare), Ing-Marie (lärare).   Mötet inleddes med föreläsning kring h...

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖRÄLDRAFÖRENINGEN BLEKE- OCH ÖSTRA SKOLAN, 21 SEPTEMBER 2016   Närvarande: Ingela Berven (ordförande) Jörgen Clair Elisabet Eriksson Lars Björklund Dzenita Freudenthal Anna Edström     1 Mötets öppnande ...

Alla vars barn är inskrivna på Östra skolan/Blekeskolan får vara   medlemmar. Stöd gärna vår verksamhet genom att bli medlem.   Medlemskapet är frivilligt och kostar 100 kr/familj och läsår.   Avgiften betalas till bankgiro nr 794-7047...

Presentation


Välkommen alla föräldrar, elever och skolpersonal till föräldraföreningens blogg! Här kommer ni att kunna följa styrelsens arbete och uppdatera er om vad som händer runt föreningen.

Fråga Föräldraföreningen

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards